İçeriğe geç

Kat Etmek Sözlük Anlamı Nedir

Kat etmenin sözlük anlamı nedir?

geçmek; Bir yeri kesmek, bölmek, geçmek anlamında kullanılır.

Kat edilmek ne demek?

Traverse kelimesi genellikle “bir yerin ötesine geçmek” veya “bir yerin yanından geçmek” anlamında kullanılır. Kesmek veya bölmek gibi anlamlarda alternatif olarak kullanıldığı da söylenebilir. Yanlamasına yazılsa da günlük yaşamın önemli sözlüklerinde yer alır.

Kat etmek nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre Katetmek kelimesinin doğru yazımı “katetmek”tir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Katetmek kökü nedir?

Kökü Arapça, parçaları Türkçe’dir. Bir mesafeyi kat etmek şeklinde ifade edilir.

Kat ne demek eski Türkçe?

Eski Türkçede iki farklı kat- fiili geçmektedir. Bunlar: 1. “eklemek, katmak”; 2. “katılaştırmak, sertleştirmek” (Şirin 2015: 55). Ayrıca, Eski Uygurca parçası Altun Yaruk Sudur Berlin’de bulunan ve “anlamak” anlamına gelen bir kat- fiili daha vardır.

Kat ve kat ne demek?

Kubbealtı Sözlük Birimi. zf. (Farsça be-kat ile kat-be-kat) [İki Türkçe sözcük arasına Farsça eki eklendiği için yanlış sayılmıştır.] Kat kat, çok: “Allah çok kere razı olsun.” Önce aldandım, çok basit sandım / Aşk ateşiyle daha da yandım (Hayalî).

Kate etmek ne demek?

Geçmişi Gizle Geçmiş Ayrıntıları Geçmişi Temizle Geçmiş: geçmek için.

Kat etmek ne demek banka?

Bankacılık uygulamasındaki hesap tabanı, borçluya kredi ödemelerinin zamanında yapılmaması halinde kredinin durdurulduğunu ve tüm borcun yasal yollardan tahsiline başlanacağını ve tüm kredi borçlarının muaccel hale geleceğini bildiren bir bildirimdir.

Kat karşılığı ne demek?

Konut sözleşmesi; Çift sözleşme niteliği taşıyan sözleşmelerden biridir. Bu sözleşme ile taşınmaz mal sahibi, taşınmaz üzerindeki haklarını müteahhitin şahsına veya şirketine devreder; müteahhit bu haklar karşılığında bağımsız inşaat aşamaları inşa etmeyi taahhüt eder.

Kat edilmesi nasıl yazılır?

Katetmek kelimesinin yazımında çeşitli hatalar yapıldığı söylenebilir. “To go” kelimesinin “to go” olarak ayrı yazılmasının yanlış olacağı söylenebilir. “Katetmek” kelimesinin doğru yazımı “to cross” olmalıdır.

Su çiçeği nasıl yazılır?

UYARI: Çiçek dışındaki anlamları olan bakla (renk), nar (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışındaki anlamları olan öksürük otu (barut), sıçan otu (arsenik); sesi kısık olan çörek otu ve geleneksel olarak yazılan semizotu ve dereotu yan yana yazılmıştır.

Ateş böceği nasıl yazılır?

Ağustos böceği, ateş böceği, cırcır böceği, hamamböceği, ipek böceği, çiçek sineği, uğur böceği; kınkanatlı böcek, salyangoz vb.

Kat hangi dilde?

Eski Türkçe Kat- “1. “eklemek, karıştırmak [geçişli fiil], 2. katılaştırmak [geçişsiz fiil]” fiilinden türemiştir. Bu fiil, Eski Türkçe ka- “koymak” fiilinden, Eski Türkçe +It- ekiyle türemiştir.

Bir yol katetmek ne demek?

(Bir şeyde) hızla ilerlemek, uzun mesafe kat etmek.

Kaşık kökü nedir?

Eski Türkçe kasuk “(tahtadan oyulmuş) kaşık” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe kashı – “oymak, çizmek” fiilinden Eski Türkçe eki +Uk ile türemiş olabilir; ancak bu kesin değildir. Farsça kafş “kapçe” > kafşik “kapçecik”. Farsçadan ödünç alınan kelimenin Türk kökenli olması mümkündür.

Katcı ne demek?

Ev hizmetçisi ne demektir sorusu, turistik konaklama işletmelerinde müşterilerin konaklama ihtiyaçlarını karşılayan odaları hazırlama görevini üstlenen çalışan olarak cevaplanabilir.

Kat eylemek ne demek?

Türkçede “kesmek” kelimesi “kesmek”, “bölmek”, “bir yerden geçmek”, “ilerlemek” anlamlarına gelir.

Kat edeceği nasıl yazılır?

To traverse kelimesi; Bir yeri aşmak ve geçmek anlamında kullanılan bir kelime olduğu bilinmektedir. “Katetmek” kelimesinin doğru yazımı “katetmek” olmalıdır.

Katleder ne demek?

Kubbealtı sözlük birimi. geçişli f. (Ar. ḳatl + Türk. yapmak, hareket etmek) Öldürmek: Peygamber soyundan gelmektedir. Şeriata aykırı olarak kaç kere öldürülebilir dediler, dinlemedi (Kâtip Çelebi’den seçme).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Güneykent Escort