İçeriğe geç

E-Duruşmaya Kimler Katılabilir

e-Duruşmaya nasıl katılınır?

Mahkeme tarafından elektronik duruşma başlatıldığında, Avukatlar Portalı/CELSE’de “Duruşmaya Katıl” butonu aktiftir. Bu durumda, e-duruşma talepleri onaylanan avukatlar, “Duruşma Talebi” menüsündeki “Duruşmaya Katıl” butonuna tıklayarak duruşmaya katılabilirler.

Duruşmaya kimler katilabilir?

Hayır, duruşmalara yalnızca avukatlar katılır. İlgili taraflar, yani davalılar ve davacılar (veya temsilcileri) da duruşmalara katılabilir. Taraflar duruşmalarda bulunma yasal hakkına sahiptir ve duruşmanın işlemlerine ve kararlarına katılma hakkına sahiptir.

e-Duruşmaya nasıl gidilir?

Cevap: “E-Duruşma Talebi” Avukat Portalı veya CELSE Mobil uygulaması üzerinden duruşmalara gönderilebilir. Talep göndermek için, “Duruşma Talebi” menüsünden duruşmalara bakıldıktan sonra ve ilgili birimde e-Duruşma sisteminin kurulu ve aktif olması şartıyla, “E-Duruşma Talebi” sütununda “Talep Gönder” butonu açılır.

CELSE üzerinden e-Duruşmaya nasıl girilir?

Duruşma günü, Mahkeme duruşma tutanağını hazırlayıp e-duruşmayı başlattığında, CELSE “Duruşmalarım” ekranında “Duruşmaya Katıl” butonu aktif olacaktır. “Duruşmaya Katıl” butonuna tıklayarak e-duruşma konferansına bağlanabilirsiniz.

E duruşmaya vatandaş Girebilir mi?

e-Duruşma talebi ne zaman ve nasıl yapılmalıdır? Yönetmeliğe göre, e-duruşma talebi gerekçesiyle birlikte duruşma tarihinden en az iki iş günü önce avukat veya vatandaş portalı UYAP veya CELSE uygulaması üzerinden mahkemeye iletilmelidir.

e-Duruşma da cübbe giyilir mi?

Avukatlar, başvuru yoluyla kayıt yaptırdıkları duruşmalara cübbe giymek zorundadır.

E-Duruşma tanık dinlenir mi?

E-DURUŞMA RESEN OLARAK DA YAPILABİLİR Ayrıca mahkemeler resen tanığı, bilirkişiyi veya bilirkişi tanığını e-duruşma yoluyla dinlemeye karar verebilir. Mahkeme ayrıca tarafların serbestçe karar veremediği davalarda ve konularda ilgili tarafların e-duruşma sistemi kapsamında dinlenmesini resen emredebilir.

E-duruşma kaç gün önceden talep edilir?

e-duruşma kullanımı: Duruşmanın 24 saatten uzun sürmesi halinde, avukatların kayıtlı oldukları dosyalarda yer alan duruşma tarihlerini sorgulamalarına olanak sağlayan “Duruşma Talebi” formu kullanılarak e-duruşma talebinde bulunulabilir.

Duruşmalar halka açık mı?

Anayasa MADDE 141. – Mahkeme duruşmaları herkese açıktır. Ancak genel ahlakın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerektirdiği hâllerde duruşmaların bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına karar verilebilir.

Avukatlar mahkemeye online katılabilir mi?

e-duruşma nedir? e-duruşma sistemi, avukatların dahil oldukları hukuk mahkemesi duruşmalarına herhangi bir yerden çevrimiçi olarak katılmalarını sağlamak için tasarlanmış bir sistemdir.

E-duruşma her yerde var mı?

Adalet Bakanlığı mühendislerinin yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği e-Yargılama, kapsamı genişletilerek 81 ilde kullanıma sunuldu.

E duruşmaya yetki belgesi ile girilir mi?

E-Duruşma Yönetmeliği m.13/2. Bu fıkraya göre, birden fazla avukatın hazır bulunduğu hallerde, elektronik duruşmaya yalnızca talep eden avukat katılabilir. Talep eden avukat dışında başka bir avukat, dosyada vekaletname veya vekaletname belgesi bulunsa bile duruşmaya katılamaz.

e-Duruşma için hangi program gerekli?

E-DURUŞMA BİLGİLERİ Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilen ve avukatlar tarafından ilgiyle takip edilen CELSE uygulamasına e-duruşmalara katılma fonksiyonu eklendi. … Adalet Bakanlığı mühendisleri tarafından oluşturulan CELSE uygulaması avukatların duruşmaları gerçek zamanlı olarak takip edebilmelerine olanak sağlıyor. Diğer makaleler…

UYAP Mobil kimler kullanabilir?

UYAP Mobil ve UYAP Mevzuat Mobil UYAP sisteminin mobil dönüşümünü temsil eden uygulama, hâkim, savcı, zabıt katibi, katip, icra memuru, icra müdürü ve infaz memurlarının portal şifresi ve SMS doğrulama prosedürü ile tek bir uygulama üzerinden erişim sağlamalarına olanak sağlıyor.

e-Duruşma talebi neden reddedilir?

Hakim, elektronik duruşma yapılmasını zorlaştıran hukuki, fiili veya teknik engellerin bulunması, elektronik duruşma talebinin süresinde yapılmaması veya elektronik duruşma talebinin hakkın kötüye kullanılması veya yargılamanın uzatılması amacını taşıması hâlinde tarafların elektronik duruşma talebini reddedebilir.

e-Duruşma için hangi program gerekli?

E-DURUŞMA BİLGİLERİ Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilen ve avukatlar tarafından ilgiyle takip edilen CELSE uygulamasına e-duruşmalara katılma fonksiyonu eklendi. … Adalet Bakanlığı mühendisleri tarafından oluşturulan CELSE uygulaması avukatların duruşmaları gerçek zamanlı olarak takip edebilmelerine olanak sağlıyor. Diğer makaleler…

Mahkeme izlemek için ne yapmalı?

İlgi duyan veya duymayan herkes mahkeme salonuna girme ve duruşmaya katılma hakkına sahiptir. Suçlamaları kabul etme kararı mahkeme tarafından okunur ve duruşmanın başlangıcı duyurulur. Suçlamaları kabul etme kararı okunduktan sonra, tanıklar mahkeme salonundan çıkarılır.

UYAP avukat girişi nasıl yapılır?

Uyap’ın avukatlara açılan kapısıdır. Portal adresi Avukatlarımız internet tarayıcılarına bu adresi girerek Avukat Portalına giriş yapabilirler.

E duruşmalar kayıt altına alınıyor mu?

Elektronik duruşma, hâkimin takdirine bağlı olarak isteğe bağlı olarak kayda alınabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir