İçeriğe geç

Sasula Ne Demek

Sasali ne demek?

s. göze çarpan, gösterişli, ihtişamlı: Çok muhteşem bir sunumunuz var (Muallim Nâci).

Saik kişi ne demek?

2 Hukuki bir terim olarak, sebep şu şekilde tanımlanabilir: Bir kişiyi belirli bir içerikle bir sözleşme yapmaya yönlendiren düşünceler ve fikirlerdir. Hukuki işlem yapma isteğinin birden fazla sebebi olabilir. Bunlardan bazılarının iradeyi harekete geçiren bir etkisi varken, bazılarının böyle bir etkisi yoktur.

Savsak olmak ne demek?

Erteleme eğilimi gösteren kişiler, çevreleri tarafından özensiz, rahat ve tembel olarak tanımlanır. Genellikle motivasyon eksikliğinden kaynaklanan bu durumda, kişi yapılacak işi önemsiz olarak algılar. İlgi alanı dışında olduğunu veya ertelemesinin beceri eksikliğinden kaynaklandığını düşünür.

Argoda şaşal ne demek?

Uyuşturucu kullanımı: Atık. Uyuşturucu kullanım araçlarımız Hayat, Sultan, Şaşal.

Saraka ne demek TDK?

[1] (Argo) Alay, alaycılık.

Saki kişi ne demek?

Saki, içki (şarap) servisi yapan kişidir. Tasavvufta, mükemmel bir rehber anlamında kullanılır. Mürşid-i Kâmil, tasavvufa katılan kişiyi ilahi aşk yolunda ilerlemeye yönlendirir.

Cürüm ne demek hukuk?

Yasadışı davranış, suç. Barış.

Sinkaf nedir?

TDK’ya göre sinkaf kelimesi: Erkek cinsel organıyla ilgili bütün küfür ve bedduaların kısaltılmış hali olup, Arapça “sin” ve “kaf” harflerinin güzel bir şekilde kullanılmasıyla adlandırılmıştır.

Careless ne demek?

dikkatsiz Terimin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamı: O özensiz ve dikkatsiz. – O özensiz ve dikkatsiz.

Sarsam ne demek?

Birini kötü bir duruma düşüren ve şoke eden olay.

Sakçı ne demek?

Sakçı kelimesinin Türkçe-Türkçe sözlükteki anlamı: Bir üçgenin tabanı dışında kalan kenarlarından her biri.

Argoda alengir ne demek?

(argo) göze çarpan, hoş, güzel görünümlü.

Sasal nedir?

Zamanla bu ürün ile marka arasında bir özdeşleşme oluşmuş ve İzmir halkının şişelerde sattığı tüm sulara “Şaşal” adı verilmiştir. 1984 yılında Pınar markası tarafından kiralanan tesiste üretilen su, doğal kaynak suyu olarak Türkiye pazarına sunulmuştur.

Argoda tirşik ne demek?

Zenginlere kişisel nedenlerle yaklaşan ve onlara iltifat eden kişilere dalkavuk ve yaltakçı denir. Trişik, domates, biber ve patlıcandan oluşan lezzetli bir yemektir.

Sasalı nereye bağlıdır?

Sasalı Merkez, İzmir ilinin Çiğli ilçesine bağlı bir ilçedir. Mahallede Çamaltı Tuzlası, İzmir Kuş Cenneti ve İzmir Doğal Yaşam Parkı bulunmaktadır.

ŞAŞAL ne demektir?

Kaynak suyu, İzmir İl Özel İdaresi tarafından cam şişelerde satılmaktadır. Zamanla bu ürün ile marka arasında bir özdeşleşme oluşmuş ve İzmir halkının şişelerde sattığı tüm sulara “Şaşal” adı verilmiştir.

Sasalı nasıl yazılır?

Aynı zamanda bu kelime Arapça kökenlidir ve şaˁşaˁat “parlamak, ışıldamak” kelimesinden ödünç alınmıştır. Doğru yazımı “radiant”tır. Başlangıçta iltifat olarak kullanılan “glamorous” kelimesi artık gösteriş yapmayı seven insanları eleştirmek için kullanılıyor.

İzmir Hayvanat Bahçesi’ne nasıl gidilir?

Karşıyaka Feribot İskelesi’nden 777 numaralı otobüsle ve Çiğli Transfer Merkezi’nden 751 numaralı otobüsle ulaşabilirsiniz. İzban kullanan ziyaretçilerimiz Çiğli Transfer Merkezi’nden kalkan 751 numaralı otobüsle İzmir Yaban Hayatı Parkı’na ulaşabilirler.

Tavsiyeli Bağlantılar: Sahre Ismi Kuranda Geçiyor Mu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir