İçeriğe geç

Sen Jermen Antlaşması Kimler Arasında Yapıldı

Nöyyi Antlaşması kimler arasında yapıldı?

Neuilly Antlaşması, I. Dünya Savaşı’ndan sonra Müttefikler ile İttifak Devletleri arasında Paris Barış Konferansı’nda imzalanan anlaşmalardan biridir. 27 Kasım 1919’da İtilaf Devletleri ile Bulgaristan arasında imzalanmıştır.

Saint Jean de Mauritane Antlaşması kimler arasında yapıldı?

4- İtalya, İngiltere ve Fransa arasında 1917 yılında imzalanan Saint-Jean-de-Maurienne Antlaşması[20].

Versay Antlaşması kimler arasında yapıldı?

Versay Antlaşması (resmi adıyla: Alman İmparatorluğu ile Fransa Arasındaki Barış Koşulları) Prusya ve diğer küçük Alman devletlerinin Fransa-Prusya Savaşı’nda Fransa’yı yenmesinin ardından 26 Şubat 1871’de Fransa’daki Versay Sarayı’nın Aynalı Salonu’nda imzalandı. Savaş Antlaşması.

Trianon Antlaşması kimler arasında yapıldı?

Trianon Antlaşması veya Trianon Antlaşması, 4 Haziran 1920’de I. Dünya Savaşı’nın galip devletleri ile Macaristan arasında Fransa’nın Versay kentindeki Trianon Sarayı’nda imzalanan ve savaşı resmen sona erdiren antlaşmadır.

Sevr Antlaşması kimler arasında yapıldı?

Antlaşma, 10 Ağustos 1920 Salı günü İtilaf Devletleri arasında; Britanya İmparatorluğu, Fransa, İtalya, Japonya, Ermenistan, Belçika, Yunanistan, Hicaz Krallığı, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı, Çekoslovakya ve yenik Osmanlı İmparatorluğu arasında imzalandı.

Rethondes antlaşması kimler arasında yapıldı?

Bunun sonucunda Müttefikler ile Almanya arasında 11 Kasım 1918 sabahı saat 05.00’te, Fransa’nın kuzeyinde Compiègne Ormanı’ndaki Rethondes istasyonunda bir vagonda otuz altı gün süreli Rethondes Mütarekesi imzalandı (Bayur, 1991: 696-697; Öz, 2005: 130-131; Renouvin, 2004: 736).

Sykes Picot Antlaşması kimler arasında imzalandı?

Sykes-Picot Anlaşması, 16 Mayıs 1916’da İngiltere ile Fransa arasında imzalanan, Osmanlı İmparatorluğu’nun Ortadoğu’daki topraklarının paylaşımını düzenleyen ve daha sonra Rusya’nın da katıldığı gizli bir anlaşmadır.

San Remo Konferansı’na kimler katıldı?

24 Nisan 1920’de İngiltere, Fransa ve İtalya temsilcilerinin katıldığı bir konferansta bir komisyon kuruldu. Komisyon, Paris ve Londra’da alınan kararlara uygun olarak Türkiye ile yapılacak barış antlaşmasının temel ilkelerini belirledi.

Londra Antlaşması kimler arasında yapıldı?

Londra Antlaşması (1827), İngiltere, Rusya ve Fransa arasında Yunanistan’ın kurulması ve bağımsızlığına dayanan anlaşmadır.

Alsas Loren Antlaşması nedir?

Sedan Muharebesi’nden önce Fransız toprağı olan Alsace-Lorraine veya Alsace-Lorraine, Frankfurt Antlaşması’yla Alman İmparatorluğu’nun bir eyaleti haline geldi. Ancak Lorraine’in küçük bir kısmı Fransa’ya devredildi.

1947 Paris Antlaşması kimler arasında imzalandı?

Paris Antlaşması (1947) – II. Dünya Savaşı Müttefik kuvvetleri ile Bulgaristan, Macaristan, İtalya, Romanya ve Finlandiya arasında imzalanan resmi barış antlaşması

1. dünya savaşında hangi antlaşma imzalandı?

I. Dünya Savaşı’nın sonunda imzalanan son antlaşma, 10 Ağustos 1920’de Osmanlı İmparatorluğu ile imzalanan Sevr Antlaşması’dır. Antlaşma, Paris’teki bir porselen fabrikasında imzalanmıştır.

Neuilly Antlaşması kiminle imzalandı?

Neuilly Antlaşması; 27 Kasım 1919’da ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Japonya gibi galip devletler ile müttefikleri Belçika, Çin, Küba, Yunanistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırp-Hırvat-Sloven (SHS) Krallığı, Siam, Çekoslovakya ve Bulgaristan arasında 64.’te imzalanmıştır.

Brest-Litovsk Antlaşması kimler arasında imzalandı?

Yapılan görüşmeler sonucunda 3 Mart 1918’de Almanya, Rusya, Osmanlı İmparatorluğu, Bulgaristan ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu arasında Brest-Litovsk Antlaşması imzalandı.

Selanik Antlaşması nedir?

31 Temmuz 1938 Selanik Anlaşması (Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan sınırlarının askerden arındırılması zorunluluğunu kaldıran anlaşma), 6 Mayıs 2024

Yas Antlaşması kimler arasında yapıldı?

Yaklaşık iki buçuk ay süren uzun ve zorlu müzakerelerin ardından 10 Ocak 1792’de Osmanlı Devleti’ni temsil eden Sadrazam Yusuf Paşa ile Rusya’yı temsil eden Prens Bezborodko arasında Yaş Antlaşması imzalandı.

Brest-Litovsk Antlaşması kimler arasında imzalandı?

Yapılan görüşmeler sonucunda 3 Mart 1918’de Almanya, Rusya, Osmanlı İmparatorluğu, Bulgaristan ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu arasında Brest-Litovsk Antlaşması imzalandı.

1947 Paris Antlaşması kimler arasında imzalandı?

Paris Antlaşması (1947) – II. Dünya Savaşı Müttefik kuvvetleri ile Bulgaristan, Macaristan, İtalya, Romanya ve Finlandiya arasında imzalanan resmi barış antlaşması

Çanakkale Savaşı sonunda hangi antlaşma imzalandı?

Gergin bir dönemin ardından nihayet ekim ayında Mudanya’da ateşkes imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Güneykent Escort